Csoportos órák

TRX

Kicsit elpuhultál a téli időszakban, de most már szeretnéd végre formába hozni magad? Felpörögnél, viszont a hagyományos edzésformákhoz semmi kedved? Próbáld ki az új őrület, a TRX legütősebb edzéseit!

Az amerikai haditengerészet olyan katonákkal dolgozik, akiknek minden pillanatban 100%-ot kell nyújtani, bármiről legyen is szó. Nekik agyban, lélekben, de főképp testben a maximumot kell nyújtaniuk. Egy raktárban vagy akár egy kikötőben is edzenek ha idejük engedi, és ehhez ki kellett fejleszteniük egy olyan mozgásformát, ami biztos és erős. Így jutott el a TRX módszer a világ minden pontjára és most már Budapestre is. A módszer lényege egy speciális heveder és a saját testsúlyod. Akár fél óra alatt is, edzettségi szintedtől függetlenül olyan eredményeket érhetsz el, amilyet szeretnél. Persze ezt is, mint minden mozgásformát érdemes rendszeresíteni az életedben. A TRX átmozgat, fejleszt, sőt még az egyensúlyérzéked is javul. Ha például gondod van a nagy rendezvényekkel, ahol sokat és sokáig kell állni, mindenképp javíts állóképességeden. Fogyáshoz, erősödéshez válassz olyan edzésformát, amit keményen, de szórakozva végzel. Próbáld meg, és élvezd a mozgás örömét!

CrossTraining

Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvőtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. Ennek az egyszerűségnek az egyik legújabb képviselője a CrossTraining, mely egy funkcionális köredzés ami a TRX, Kettlebell és a Crossfit elemeiből lett összeállítva.

A TRX edzés egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel erődet, egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett “core” izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod.

Egyszerű, gyors, praktikus, hatékony! Ez a CrossTraining! A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!

Ki gondolta volna jó pár évvel ezelőtt, hogy majd az amerikai haditengerészet elit alakulata fejleszti majd ki a világ egyik leginnovatívabb fitnesz eszközét, a CrossTraining edzést? Ennek a különleges találmánynak az egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre több izmot dolgoztathatunk meg vele méghozzá a saját testsúlyunk segítségével.

Milyen a CrossTraining felépítése?

A CrossTraining egy funkcionális köredzés, ami a TRX, Kettlebell és a Crossfit elemeiből lett összeállítva, amely hevederekből és fogókból áll, általában falra erősítik. Állítható a magassága, ezzel pedig a nehézségi fokozata. A saját testsúlyunkat használva valóban tokától a bokáig megdolgoztat bennünket ez a felfüggesztéses módszer, nagyon sok feladat elvégzésére alkalmas, az edzőtermi izolált gyakorlatokkal összehasonlítva a CrossTraining több izomcsoportra koncentrál egy időben – magyarázza Csapó Anita, a Nita Health Center trénere.

Pilates / Mobility

A Pilates egy olyan edzésforma, amely az alaperő fejlesztésére, a testtartás javítására, valamint a rugalmasság és az egyensúly javítására összpontosít. Joseph Pilates fejlesztette ki a 20. század elején, és világszerte népszerűvé vált. A pilates gyakorlatok lassú, ellenőrzött mozdulatokat foglalnak magukban, amelyek meghatározott izomcsoportokat céloznak meg, gyakran speciális eszközökkel, mint például a Pilates reformer, a Cadillac vagy a szék.

A Mobility tréning viszont olyan gyakorlatokra vonatkozik, amelyek célja az ízületek mozgékonyságának, rugalmasságának és mozgásterjedelmének javítása. Olyan mozdulatokat foglal magában, amelyek próbára teszi a test szabad és gördülékeny mozgását, gyakran a csípőt, a vállat, a gerincet és más ízületeket célozzák meg. A Mobility edzés jótékony hatással van a sportteljesítményre, csökkenti a sérülések kockázatát és javítja az általános fizikai funkciót.

A Pilates és a Mobility edzés kombinálva hatékony módja lehet az általános erő, hajlékonyság és mobilitás javításának, valamint a sérülések kockázatának csökkentésének. A pilates gyakorlatok módosíthatók úgy, hogy bizonyos mobilitási célokra összpontosítsanak, mint például a csípő vagy a gerinc mobilitásának javítása, míg a Mobility edzés beépíthető a Pilates gyakorlatba az általános előnyök fokozása érdekében.

figyelem! Csoportos óráink a nagyvárad téren szeptember 9-én indulnak! Addig is a rákóczi téri teremben tudtok időpontokat foglalni 🙂